Paleokerisio Glinavos 0,5l Forstør

Paleokerisio Glinavos Græsk sulfitfri vin

2057

Ny vare

One of a kind - orange,halvmoussende og halvtør vin, der imponerer med sin karakteristiske og den ukendte traditionelle vinfremstilling. Den er fremstillet af den grønne drue, Debina, med tilsætning af en ganske lille mini procentdel af den blå drue, Vlahiko...se mere på beskrivelse

Sulfitfri vin

Flere detaljer

Ved at købe denne vare kan du samle op til 9 loyalitetspoint. Din kurv total 9 loyalitetspoint som kan konverteres til en rabatkupon lydende på 1,80 kr.


99,00 kr inkl. moms

Kort med 3D Secure
Kort med 3D Secure

Mængderabat

Antal Rabat Du sparer
6 15% Op til 89,10 kr

Produkt information

Type/Farve halvtør/ orangevin,halvmousserende
Land Grækenland
Region/Producent B.O.B. Zitsa-Epirous/Domaine Glinavos
Alkohol procent 10,5
Druesorter 97% Debina and 3% Vlahiko
Flaskestørrelse 0,50l
Serverinforslag Nydes iskold som aperitif, til kold retter,forretter, desserten eller til oste.Serv. ved 8 - 10 °C

Yderligere information

Beskrivelse: One of a kind - orange,halvmoussende og halvtør vin, der imponerer med sin karakteristiske og den ukendte traditionelle vinfremstilling. Den er fremstillet af den grønne drue, Debina, med tilsætning af en ganske lille procentdel af den blå drue, Vlahiko.

Det er en særlig type vin, som har genoplivet den traditionelle halvmousserende vin i Ioannina/Epyrous, der tidligere blev produceret her. Det naturlige karbonat afslører en rigdom af ​​smag og aromaer med en let lille sødme, der blander sig sammen med alle de andre elementer heriblandt lette tanniner.

Debina Og Vlahiko

Debina-Den berømte og uudforskede sortiment af Zitsa!Debina er en fuldblod græsk hvidvin druesort, delikat og sprød. Dens oprindelse er beliggende i den smukke Zitsa i Ioannina, hvor den dyrkes på bakketoppene i de seks landsbyer i den berømte vinregion Zitsa. Det anses for at være unikt i sin art på grund af de frugtagtig, stilfulde og elegante aromaer af æble, pære og fersken, som helt sikkert kan forføre den mest krævende vinliefie.

Et par hundrede år tilbage var det den grundlæggende oprindelige sort, hvorfra vinproducenterne i området lavede den berømte mousserende og halvmousserende vin Zitsa. Baseret på denne kendsgerning anses den for ideel til fremstilling af mousserende vine. Det er dog også egnet til fremstilling af elegante, ungdommelige tørre hvide vine, og det er med rette blevet udpeget som en P.D.O. sort (Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Zitsa).

Domaine Glinavos producerer vine af mange typer fra denne særlige vinruesort samt den ekstraordinære tsipouro af Epirus ved at udnytte trilogien; ideel jord, klima, druesort. Den moderne ønologiske viden beriget med elementer fra den lokale tradition afskrækker trilogien. Uanset hvilken form Debina er smagt, er det sikkert at stjæle scenen ikke kun på grund af sin unikhed og ægthed, men også på grund af det faktum, at selv i dag anses det for at være blandt de uudforskede sorter.

Vlahiko
Den sjældne og charmerende dame i Epirus
Den overvejende indfødte røde druesort i Epirus, der i meget lang tid er dyrket i Zitsa-området i en højde højere end 600 meter og i skrånende kalkstensjord. Det udviser koldklimaets karakteristika i bjergområderne, hvor den produceres, og som forringer lave temperaturer, begrænset sollys og regelmæssige regnvejr.

De første vinproducenter i området plejede at lave Zitsas traditionelle vin, en rosen mousserende vin fra Vlahiko og Debina; den lokale hvide vin druesort. Generelt anses det for at være en "sjælden" sort, fordi den ikke ofte vinificeres som en sortvin, mens den som en drue kræver konstant pleje, og dermed er dens vingårdplantage begrænset.

Egenskaber
Vlahiko's hovedkarakteristika er de stærke og særskilte aromaer af røde skovfrugter, den lyse, men ikke dybe rubinfarve, de diskrete tanniner, den høje men gode surhed og den fløjlsomme smag med varig finish. Vi producerer Vlahiko Glinavos fra Vlahiko og Bekari. Det er også inkluderet i vine, Dryades, Red Velvet, Lady Frosyni, Paleokerisio (Old Times).

Priser og medaljer

INTERNATIONAL FOOD - DRINKS (D.E.TRO.P.) THESSALONIKI
INNOVATION AWARD FOR STANDARDIZING TRADITIONAL WINE MAKING METHODS FOR SEMI-SPARKLING ORANGE WINE
(Harvest 2010)

Glinavos

Vi mener, at hver vin skal fortælle en historie. Historien om dens sort, dens produktion, dens modning og historien om regnen, den brændende sol og det land, den vokser på. Det velsignede og berømte land Zitsa i Ioannina giver os nogle af de bedste græske vine. Af denne grund valgte vi at gå den mindre hyppige vej, den ene af at holde traditionen og et harmonisk samarbejde med moderne teknologi. Fra at samle druer i hånden til den diskrete men væsentlige brug af moderne teknologi kombinerer vi de bedste elementer i begge verdener.

Lefteris Glinavos var en del af bølgen af ​​boutique vintners, der var med til at ændre hele ansigtet af græsk vinfremstilling i løbet af 1970'erne. Ved begyndelsen af ​​1800-tallet dominerede græsk vin af storskalige bulkvinvirksomheder, der købte frugt fra lokale dyrkere uden særlig omhu for kvalitet. Denne situation var stabil indtil slutningen af ​​60'erne og ind i 70'erne som en gruppe af unge vinproducenter - hvis egen baggrund i vin stammede fra simpel produktion på landsbyniveau - begyndte at rejse til udlandet for deres videregående uddannelse og vende tilbage til Grækenland til Start projekter, som vi forstår i dag som "boutiquevinduer:" småskala operationer, hvis formål var at udforske de fjerneste niveauer af kvalitet på deres respektive områder.

Lefteris valgte for sin del Bordeaux som hans uddannelsesmål og efter afslutningen af ​​hans studier rejste han tilbage til sin oprindelige Epirus i 1978 for at starte Domaine Glinavos i håb om at gifte sig med traditionerne i hans lokale vinproducerende region med det bedste af hvad der tid, moderne vinfremstilling kunne opnå. 37 år senere er Domaine Glinavos nu under tilsyn af Lefteris 'søn, Thomas Glinavos. De ejer 20 hektar vinstokke i flere grunde strødt blandt de høje perches af appellationen af ​​Zitsa i Epirus. Domaine Glinavos ligger i en halvbjerget region, hvis overordnede stemning minder mere om Østrig eller Schweiz end Middelhavet Grækenland. Kalksten jord og moderrock skaber fint afgrænsede vine med lys surt og lacy minerality. Kolde vintre og køligere somre producerer vine, der kæmper for at nå 12,5% ABV.

Arbejdet med de oprindelige sorter af Debina, Vlahiko og Bekari fortsætter Domaine'-objektivet til i dag at vise det bedste af, hvad disse specifikke varianter opnår, når de håndteres med omhu og opmærksomhed til de andre store regioner og europæiske sorter.

Vi har valgt at dyrke sjældne sorter, der er glemt for længe siden, til at eksperimentere og løbende teste nye teknikker til produktion af vin udelukkende fra disse sorter, men også kombinere dem med etablerede græske og ikke-græske sorter med det formål at skabe genkendelige kvalitetsvine.

Vores inspiration og vores primære mål var og er fortsat skabelsen af ​​individuelle og identificerbare kvalitetsvine. Efter den samme filosofi i vores egen internationalt prisvindende vingård skaber vi vores mest elskede ånd i Epirus. Tsipouro - Græsk destilleret ånde produceret både i sin klassiske type og iagget type fremstillet af den berømte lokale hvide druesort Debina.

I dag giver den imødekommende accept af vores vine og spiritus i Grækenland og i udlandet samt den løbende tillid fra vores kunder os mulighed for at fortsætte vores vinrejse på denne mest udfordrende og spændende vej. En sti, der er lagt med lidenskab og kærlighed til moder jord

Vores vingård ligger på et halvbjerget mikroklima, det strækker sig til ca. 145 hektar, og det er et af de fjerneste og fjerneste områder i nordvestlige Grækenland.

Det er her, at de indfødte druesorter "Vlahiko", "Bekari" og selvfølgelig vokser den hvide "Debina". "Debina" giver området det sjældne privilegium at producere vine af beskyttet oprindelsesbetegnelse.

Naturligvis mangler vores vinmarker ikke mange græske og internationale druesorter som "Malagouzia", ​​"Cabernet Sauvignon", "Merlot" af Epirus, "Traminer" og "Sauvignon Blanc".

Grundlagt i 1978 på profeten Elias bakke i Zitsa, af oenologen og vingården Lefteris Glinavos. Grundlæggerens største bekymring var, at vingården skulle være i harmoni med områdets træk og egenskaber.

Vores vinfremstilling udstyr er baseret på moderne teknologi for at producere vine af høj kvalitet, men altid i forhold til tradition. Vores primære fokus er at sikre, at funktionaliteten i vores vingård og vores maskiner konstant opfylder behovet for at skabe ekstraordinære vine og destillater.

Hovedbygningen har et areal på 3000 kvm. Ca. beliggende i et samlet areal på 5.500 m², som omfatter vinfremstilling, administrative kontorer og specielle lokaler til vores gæster. Vores destilleri ligger i en separat bygning, hvor vi producerer den epirotiske tsipouro fra den lokale sort "Debina".

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Paleokerisio Glinavos Græsk sulfitfri vin

Paleokerisio Glinavos Græsk sulfitfri vin

One of a kind - orange,halvmoussende og halvtør vin, der imponerer med sin karakteristiske og den ukendte traditionelle vinfremstilling. Den er fremstillet af den grønne drue, Debina, med tilsætning af en ganske lille mini procentdel af den blå drue, Vlahiko...se mere på beskrivelse

Sulfitfri vin

Kunder, der købte denne vare, købte også