Abaton Gold Selection Græsk økologisk rødvin

1057

Ny vare

Beskrivelse: Dyb rubinrød farve med stor intensitet. Fede aromaer af små mørke frugter, krydderier og vanilje på næsen. Tør gomle med velstrukturerede tanniner og en fuld krop. Komplekse aromaer af aldring, kaffe og bitter chokolade ledsager den frugtige og krydrede karakter. Eftersmag er lang, kompleks og imponerende.

Økologisk

Flere detaljer

Ved at købe denne vare kan du samle op til 28 loyalitetspoint. Din kurv total 28 loyalitetspoint som kan konverteres til en rabatkupon lydende på 5,60 kr.


289,00 kr inkl. moms

Kort med 3D Secure
Kort med 3D Secure

Mængderabat

Antal Rabat Du sparer
6 10% Op til 173,40 kr

Produkt information

Type/Farve Tør/rødvin
Land Grækenland
Region/Producent B.G.B. Metohi Chromitsa, St. Panteleimon Monastery, Mount Athos/Tsantali
Alkohol procent 13,5%
Årgang 2013
Druesorter Cabernet Sauvignon 80%, Limnio 20% / Product of Organic Farming
Flaskestørrelse 0,75 l
Serverinforslag And, gås og stegte fjerkræretter

Yderligere information

Tsantali estate

En langvarig familietradition

Familien Tsantali er blandt de ældste vinfamilier i Grækenland.

Denne bemærkelsesværdige historie om 125 år fanger signifikante milepæle i den græske historie og værner om den menneskelige ånds viljestyrke. Gennem en eventyrlig rute, der begynder med migrering fra hjemlandet i begyndelsen af det 20. århundrede og flytningen i Serres og senere i Thessaloniki, driver familien Tsantali i familien arv, der udfører TSANTALI, den største ambassadør for vin og destillater fra Grækenland rundt om i verden. Tsantali-familien er igen blevet præsenteret i de prestigefyldte MEININGER Families of Wine 2015-2016 Edition, dedikeret til 59 vinfamilier fra hele verden.
Mount Athos vine og historien
Det var i 1981, da den første nogensinde regionale vin af Grækenland (Vin De Pays) blev anerkendt; den vin var "Agioritikos", der kommer fra Tsantali's vingård i Mount Athos. Det var belønningen for Evangelos Tsantalis dedikerede indsats for at introducere værdien af ​​vinens oprindelse til det græske vinmarked og for at fremhæve vingårdens betydning. Faktisk var Evangelos Tsantalis så fast besluttet på at lykkes sit mål om, at han hedder vinen "Agioritikos" {ah-yior-hee-tee-kos}, som på græsk betyder en eller noget der stammer fra Athos (= Agion Oros).


Vine fra Athos bærer på denne arv en fremtrædende position på historien og udviklingen af ​​den græske vinfremstilling og iværksætteri; 26 år senere end det første regionale vin i Grækenland er der tilføjet en anden milepæl: "Kormilitsa Gold", en rødvin af begrænset produktion, blev tildelt æresbetegnelsen "Kreml Moskvas officielle vin". Titlen, der blev givet for første gang nogensinde i en vin, øgede bevidstheden om græske vine på de udviklende markeder i Rusland og Kina.
Mount Athos vingård
Vine fra Athonite-regionen bærer betegnelsen Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB) Mount Athos. Det afgrænsede område af zonen ligger inden for de administrative grænser af Athos halvøen samt området Ouranoupolis i Stagira Akanthou kommune. Det omfatter vinmarker, der strækker sig enten tæt ved havet eller på bjergskråningerne i en højde op til 400 meter.


Et af de mest fremragende varemærker af den Athonite vingård er det faktum, at jorden er fuldstændig isoleret, klædt af smukke kastanjetræer, fyrretræer og anden middelhavskov samt havet. Samtidig dikterer klostrets liv en dyb respekt for miljøet; Den harmoniske interaktion mellem traditionelle landbrugspraksis og skovbrug er knyttet til den strenge overholdelse af klosterkirke gennem århundreder. Derfor kan Mount Athos defineres som lærebog af 100% økologisk landbrug
Den Athonitiske Opdagelse
Det var i 1969, da Evangelos Tsantalis i en afslappet dag med jagt på Athos-bjergene blev fanget i en pludselig nedtur, hvilket fik ham til at søge tilflugtssted i det nærliggende russiske kloster Saint Panteleimon. Da stormen ophørte, tog Evangelos Tsantalis tilbage for munkenes varme gæstfrihed - accepterede med glæde tilbuddet om en rundvisning i klostrets omgivelser. Under vandreture fangede vinmarkens øje sit øje; gamle øde vinstokke, dog på en fantastisk beliggenhed-kaldet Metoxi (me-toh-hee) Chromitsa med ideel eksponering. Det var det øjeblik, hvor ideen om foryngelsen af ​​Mount Athos vingård blev født, en ide, der blev en livstid for Evangelos og familien Tsantali.

Et år senere kom Evangelos Tsantalis til en aftale med munterne i Saint Panteleimon vedrørende udnyttelsen af ​​vinmarkerne ved Metoxi og forpligter sig ikke blot til foryngelse af vinstokke, men til en fuldstændig renovering af vingård og støtte fra klosteret . Det var klart fra starten, at det ville være et meget dyrt og højt vedligeholdelsesprojekt, men Evangelos Tsantalis uhørlige tro på landets potentiale hersker. Da hovedagronomen tog højde for de høje omkostninger svarede Evangelos: "Jeg spørger dig ikke om prisen, men om denne vingård kan give kvalitetsdruer eller ej".

Efter to års store investeringer i hårdt arbejde, infrastruktur og specialiserede mennesker blev de første 10 hektar plantet. De udvalgte sorter var dem der kunne tilpasse sig bedst til forholdene; Udover de internationale sorter af Cabernet Sauvignon og Grenache rouge insisterede Evangelos Tsantalis også på at plante indfødte druer som Assyrtiko, Athiri, Roditis og Xinomavro, mens der blev lagt stor vægt på bevarelsen af ​​de gamle vinstokke af Limnio, der allerede var plantet. Det var blandt de allerførste forsøg på græske autochthoniske sorter 'systematisk bevarelse, der fremhævede Evangelos Tsantalis' innovative ånd og indsigt.

Samtidig førte værkerne på vingården og hjælpefaciliteterne til renovering af udsøgte prøver af traditionel Athonitisk arkitektur, en juvel på kronen af ​​Evangelos Tsantalis 'Athonite vision.
Historien
Mount Athos er beliggende i det østligste ben af ​​halvøen Halkidiki i Central Macedonia, Grækenland. En mindre halvø selv udstikker 50 km (31 mi) i Det Ægæiske Hav i en bredde på 7-12 km og dækker et areal på 33 hektar. Den faktiske Mount Athos har stejle, tætte skovklædte skråninger op til 2.033 meter. Dets højeste punkt er som en kæmpe kegle, der når 2.033 meter i højden. {se en 3-D model)

Jægerne forbereder deres angreb på himlen. Gravering af Bernard Picart 1673-1733

Den antikke græske mytologi har to interessante versioner vedrørende Mount Athos 'fødsel, både relateret til "Gigantomachia", kampen mellem Giants (Gigantes) og de olympiske guder. I den første version kastede Giant Athos en massiv sten mod Poseidon, som faldt i Det Ægæiske Hav og blev toppen af ​​bjerget. I anden version brugte Poseidon bjerget til at begrave den besejrede Giant.


Under antikken er der mange henvisninger til Mount Athos i tekster fra Homer i "Iliad", Herodotus, "Historiens Fader", Strabo, en græsk geograf og mange andre. Halvøen var også på invasionen af ​​Xerxis I of Persia omkring 483 BC, mens efter Alexander Alexanders død, foreslog arkitekten Deinocrates at skære hele bjerget ind i en statue af Alexander.

Men de tidlige kristendommens år var dem, der efterlod et dybtgående tegn på Mount Athos historie, der omdanner bjergene til et hellig sted, et åndeligt center, det store klosterkirke af den ortodokse kristendom.

Ifølge den athonitiske legende, da jomfru Maria og St John var på vej mod Lasarus, tvang en storm dem til at sætte ind på det sted, der nu er besat af Iviron Monastery. Jomfruen kunne godt lide stedet meget, og hun bad Kristus om at gøre hende til en gave på halvøen. En stemme svarede: "Lad dette sted være din arv og din have, et paradis og en frelse havn for dem, der søger at blive frelst". Siden da er Mount Athos også kaldet "Jomfru Maria Have" og er uden for grænserne for kvinder og børn ("ABATON" -reglen).

Det præcise tidspunkt for de første asketiske munke, der var flyttet til Athos, anslås omkring 3. og 4. århundrede. Endnu mere præcise oplysninger spores efter den islamiske erobring af Egypten (7. århundrede), da mange ortodokse munke fra den egyptiske ørken forsøgte at finde et andet roligt sted; nogle af dem kom til Athos-halvøen. På sin biografi skriver Saint Athanasius Athonitten, at munkene "... bygget træhuse med stråstråler (...) og ved at indsamle frugt fra de vilde træer, gav sig selv improviserede måltider ...". I de følgende århundreder gik det atonitiske samfund gennem tider med velstand og turbulens.

Siden 1926 er Mount Athos, også kendt som Holy Mountain, en selvstyrende stat i den græske stat, der nyder et selvforvaltet system under den græske forfatningsret.

I dag er det hjemstedet for 20 klostre, 12 sketes (små samfund) og 700 celler, mens befolkningen stiger til 1.000 munke. Indgang er kun tilladt med spørgsmålet om "diamonētērion", en form for visum, der er tilgængelig efter ansøgning til Pilgrims Bureau. Adgang sker ved færge.

Siden 1988 er Mount Athos et UNESCO World Heritage Site, da det bevarer en fremragende universel værdi: et enormt væld af historiske, kunstneriske og kulturelle elementer bevaret af et kloster samfund, der har eksisteret i de sidste tolv århundreder og udgør en levende fortegnelse over menneskelige aktiviteter . Samtidig opretholder den en rig flora og fauna, der har været godt bevaret ved omhyggelig forvaltning af skovene og traditionelle landbrugspraksis. Takket være dens naturlige levesteder og endemiske fugle er Mount Athos også en del af NATURA 2000 European Union Network.

Mt Athos General Archive kutlumusiou-grape-harvest-19502

Vin i Mount Athos
Rødderne af vinavl og vinfremstilling i Mt Athos er dateret tilbage til antikken som forskellige tekster beskriver. Fokus på årene af klostret samfund, den eksisterende til denne dato vinfremstillingsvirksomheder i næsten alle klostre vidner om det faktum; Vinproduktionen ved hvert kloster blev anslået mellem 8-10 tons årligt.

Desuden havde Mount Athos været et planteskole for indfødte druer; Blandt de sorter, der blev plantet, var Limnio, Fokiano, Roditis, Muscat af Alexandria. Udover tørre vine blev der produceret søde vine fra solsikke druer og vin tilsat vin (vin de liquer) af munkene, hvor der blev taget hensyn til særlige lejligheder som større ortodokse festligheder.

Et ekstraordinært faktum, der fremhæver betydningen af ​​vinodling i Mount Athos, er, at "vinhandel" var en enhed ved "Typikon of 972 AD" (tee-pee-koHn), den første charter for organisationen og administrationen af ​​den atonitiske Stat. Dokumentet, også kendt som "Tragos" eller "Billy Goat" med henvisning til den pergament, som den blev skrevet på, er ifølge regel 15, "siden du klart ønskede instruktioner om, hvad du skal gøre i denne sag, ved fælles samtykke laver vi ned denne forordning vedrørende vin ". NYD GRÆSKE VINE!

Priser og medaljer

Grand Gold for AGIORITIKO ABATON Gold Selection 2015 på Frankfurt International Wine Trophy 2019

AGIORITIKO ABATON Guldvalg fra Metohi Chromitsa i Mount Athos modtog Grand Gold Medal på Frankfurt International Wine Trophy 2019, som blev afholdt i begyndelsen af april i Tyskland.

Denne sondring tilføjes ved siden af guldmedaljen, som den modtog i slutningen af marts fra International Contest MUNDUS VINI Spring Tasting 2019.

AGIORITIKO ABATON Gold Selection fortsætter sin vellykkede rute med positive vurderinger, der viser potentialet i dette unikke økosystem, der omgiver Metohi Chromitsa og bidrager til oprettelsen af denne særlige røde BGB-vin.

2013 Vintage

FRANKFURT INTERNATIONAL TROPHY 2018 – GOLD

THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE AND SPIRITS COMPETITION 2018 – BRONZE 

 

NEW2012 Vintage

TEXSOM IWA 2017 – BRONZE 

THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE AND SPIRITS COMPETITION 2017 – SILVER 

Robert Parker’s WINE ADVOCATE / Issue 30 June 2017 – 90 points

 

2010 Vintage

Robert Parker’s WINE ADVOCATE / Issue 31 August 2016

“Great Red North of Greece” by Mark Squires – 92 points

 

2007 Vintage

MUNDUS VINI BIOFACH 2012 – GOLD 

 

2005 Vintage

MUNDUS VINI BIOFACH 2011 – GOLD 

MUNDUS VINI BIOFACH 2010 – GOLD 

AWC VIENNA 2010 – GOLD 

THESSALONIKI INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2009 – SILVER

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Abaton Gold Selection Græsk økologisk rødvin

Abaton Gold Selection Græsk økologisk rødvin

Beskrivelse: Dyb rubinrød farve med stor intensitet. Fede aromaer af små mørke frugter, krydderier og vanilje på næsen. Tør gomle med velstrukturerede tanniner og en fuld krop. Komplekse aromaer af aldring, kaffe og bitter chokolade ledsager den frugtige og krydrede karakter. Eftersmag er lang, kompleks og imponerende.

Økologisk