Alpha Xinomavro Reserve 0,75l Rød Forstør

Alpha Xinomavro Reserve Græsk rødvin

1955

Ny vare

Beskrivelse: Lys mørk rubinfarve. Kompleks næse med typisk buket soltørrede tomater,, jordbær, mørk kirsebær, lakrids og krydderier. Fuld krop, med rig frugtdybde, brombær, blommer, urteagtige noter og egetræ på bagsiden. Massive, fløjlsomme tanniner og lang eftersmag med vedholdende aromaer. 

"Mario's favorit"

Flere detaljer

På lager

Ved at købe denne vare kan du samle op til 17 loyalitetspoint. Din kurv total 17 loyalitetspoint som kan konverteres til en rabatkupon lydende på 3,40 kr.


179,00 kr inkl. moms

Kort med 3D Secure
Kort med 3D Secure

Mængderabat

Antal Rabat Du sparer
6 10% Op til 107,40 kr

Produkt information

Type/Farve Tør/rødvin
Land Grækenland
Region/Producent B.O.B. Amyndeon plateau,Macedonia/Alpha Estate
Alkohol procent 14%
Årgang 2014
Druesorter Xinomavro 100%
Flaskestørrelse 0,75 l
Serverinforslag Perfekt paring med saftigt rødt grillet kød, stegt lam, krydrede pølser, rødbagt peberfrugter i olivenolie, kanin, lette krydrede fuldkorps oste. Bedst serveret ved 16-18 ° C.

Yderligere information

Xinomavro

Den navn -Xinomavro- kommer fra ordene xino (sur) og mavro (sort). Faktisk har skindens bær ikke nogen særlig rig farvetone. Som det kan, overrasker Xinomavro med sin ydeevne og mangfoldige personlighed, der giver "vin de garde" rødder, dynamiske roséer, aromatiske mousserende vine og endda idiosynkratiske søde vine.

Planteret i hver krog og kran i Central- og Nordgrækenland, er Xinomavro eneansvarlig for eller deltager i BOB Naoussa, PDO Amynteo, PDO Goumenissa og PDO Rapsani Reds. Det blandes også i Amynteos stille tørre vine og mousserende (POP Amynteo). "Finicky" og krævende, Xinomavro har brug for den rette terroir, øget pleje i dyrkning, lave udbytter pr. Hektar og de rigtige vejrforhold for at afsløre sig i al sin herlighed.

Denne spændende druesort leverer en idiosynkratisk vin, der er ekstremt flerfacetteret, kraftfuld, men ikke dyb eller mættende. Den har en kompleks, indviklet og intellektuelt udfordrende personlighed, samtidig med at den er et ideelt akkompagnement til fødevarer med intense og rige smag, en obligatorisk funktion af alle græske vine. Xinomavro-vine frigives normalt på markedet, når de er mindst to år gamle, idet de har brugt en betydelig del af den tid i eg og i flaske. Disse vine har tendens til at stige til fremtrædende med aldring og er lyse rødt i farve, med faste tanniner, stram struktur, lys surhed og en personlighed med ren elegance. Essensen af ​​Xinomavro-karakteren findes i de komplekse, forskellige aromaer af røde frugter, blomster, tomater, oliven, tørrede svesker, tobak og nødder, mens træforældelsen bliver tydelig i krydderiernes subtile hints. Den flaske aldring potentiale af disse vine er lang og intet mindre end bemærkelsesværdigt.
Xinomavro er forbundet med specifikke oprindelser som Xinomavro-Naoussa, Xinomavro-Amynteo og en række andre. Ved andre lejligheder vælger vinavlere at blande det med mildere sorter fra udlandet eller hos de indfødte græske af Stavroto og Krassato (POP Rapsani); og Negoska (BOB Goumenissa), således at vinene bliver mere attraktive, mens de er unge. Karismatisk Xinomavro har retmæssigt den øverste rang i hierarkiet af græske sorter. Både dets unikke og ydeevne lover at give mange en levende oplevelse for alle sande vinfinkøere, der overbeviser dem på den allerførste slurk, at de har noget at gøre med noget momentant og tydeligt.

Xinomavro-Naoussa / Amynteo-vine opfylder lidenskaben til vinfiskeren til udforskning. Disse spændende, stadig tørre røde vine, der er mindst to år gamle, er kendt for deres lyse blege til dyb rød farve, høj surhedsgrad, stærke tanniner og komplekse aromatiske karakterer. Oprindelsesstedet og det vigtigste voksende område af den indfødte Xinomavro-drue er nordvestlige Grækenland, i de monovarietiske appellationer af Naoussa og Amynteo. Med en lang række terroirer og højder kombineret med Xinomavro's specificitet til miljø og subtile ændringer i vinfremstilling, inviterer en lang række vinstile til opdagelse. Disse særprægede røde er ideelle til mad med intense og rige smag.

Xinomavro-Naoussa / Amynteo er en vinfarves vin. Den er ikke frugtagtig og sød, heller ikke blød og rund. I sine mest omfattende former er det ikke en vin til begyndere på græske vine eller vinperiode for den sags skyld. Xinomavro-Naoussa / Amynteo aldersværdige røde er stive og stærke, især når de er unge, med tørre, støvede tanniner og spytdannende surhed. Men enhver, der er patient nok til at vente og intrepid nok til at dykke under det hårde eksteriør, vil opdage en af ​​verdens mest entydige druer.

Xinomavro-Naoussa / Amynteo har et betagende udvalg af aromaer og smag, komplekse nok til at gøre selv de mest betagende gamle verdensvine rødme af misundelse. Det smager som om det kommer fra et sted, med en umiskendelig profil født af kombinationen af ​​drue og sted. Det er overordentligt alder-værdigt og fødevenligt og er i stand til at fange opmærksomheden hos enhver, der er indstillet på ægte terroirvin. Det er bedst, at Xinomavro-Naoussa / Amynteo er en vin værdig til sammenligning med de store Nebbiolo-baserede rødder i Barolo, Barbaresco og Valtellina i det nordvestlige Italien eller de strukturerede og velsmagende Pinot Noirs på Côtes de Nuits i Burgund. Xinomavro-Naoussa / Amynteo er en spændende modgift mod homogeniserede globale smag.

På trods af hele undersøgelsen og den akkumulerede viden om Xinomavro-Naoussa / Amynteo (en af ​​de to mest betydningsfulde græske røde sorter), dens foretrukne terroirs, vingård og vinfremstillingsteknikker, spekulerer nogle producenter på, at kun ca. 30-40% af druen er potentialet er blevet realiseret. Det er gode nyheder for drikkere; det betyder, at der er endnu større vine at komme fra Xinomavro-Naoussa / Amynteo!

Xinomavro-Naoussa / Amynteo, en singular, nordrød, er den mest betydningsfulde røde drue i det nordlige Grækenland. Til pladen er der 4 appellationer i Grækenland, der har Xinomavro. BOB Goumenissa nord for Thessaloniki og BOB Rapsani på de østlige skråninger af Mt. Olympus kræver vintners at blande xinomavro med indfødte Negoska, henholdsvis Krassato og Stavroto. Men Xinomavro-Naoussa og Xinomavro-Amynteo, der er plantet i to vinproducerende områder i det nordvestlige Makedonien af ​​stor betydning, Naoussa og Amynteo, giver de mono-varietale appellationer PDO Naoussa og PDO Amynteo, hvor denne singulære nordrøde afslører dens dybere karakter. Både Naoussa og Amynteo producerer røde vine, der er i stand til lang aldring, uden tvivl den mest aldersværdige i hele Grækenland. Men imellem dem er der betydelige forskelle.

En vin til dem, der kender
Få ville hævde Xinomavro-Naoussa / Amynteo at være en letforbrugelig, forbrugervenlig vin. Det er idiosynkratisk; en vin til dem i den viden, der afslører dens kompleksitet til dem, der lidenskabeligt udforsker vejen mindre rejste. Sandt nok er de mousserende, rosé- og lysrøde versioner saftige, lyse, skarpe og behagelige at drikke og lave en fin introduktion. Disse vine kan matche en bred vifte af fødevarer, fra rige, fede fisk (tun, laks, Middelhavet bas), især når grillet, til charcuteri, fjerkræ eller tomatbaserede retter (pasta al'pomodoro, fyldte tomater). Druens høje surhedsgrad gør det også egnet til salater klædt med vinaigrette. En vin til dem, der kender, den mousserende og rosés gør endda en god gårdhave sipping alt på egen hånd.

De fyldigere røde Xinomavro-Naoussa / Amynteo vine er lidt mere specielle, men er helt sikkert blandt verdens fantastiske madvin. En vin til dem, der kender den faste tanniske struktur af Xinomavro-Naoussa / Amynteo, kombineret med høj surhedsgrad, råber ud for protein og fedt: marmoreret oksekød, lam, andebryst eller ændekonfit eller hårde oste som godt alderen Manchego eller Parmigiano for eksempel. Den kombinerede effekt af tannin og protein blødgør vinen betydeligt og giver mulighed for flere af frugtsmagene.

Traditionelle stilarter, såvel som moderne stilarter af Xinomavro-Naoussa / Amynteo, med få års flaskealder, er utroligt umami-rige. De rigelige salte noter er en perfekt komplementær folie til maim smag i mad. Tænk på vilde champignon risotto, soltørrede tomater og tomatsauce eller ragùs af enhver art og Xinomavro-Naoussa / Amynteo er det perfekte valg: En vin til dem, der kender! Endelig, "Xinomavro-Naoussa / Amynteo er perfekt med kylling eller oksekød teriyaki" deler en lokal entusiast, der åbenbart rejste verden en lille, en kamp, ​​der giver perfekt mening: ren umami + umami. I denne lejr kan inkluderes stirfries med et stænk af soja, forudsat at de ikke er for krydret. Retter at fjerne sig fra, ville være dem med bemærkelsesværdige sødme (hvilket gør vinen til at virke endnu tørre og mere tannisk) eller fisk som sardiner eller makrel, hvis olier kan kollidere med Xinomavro-Naoussa / Amynteos tanniner og skabe en metallisk smag i munden.

De frodige og varierede vinmarker Naoussa
Den beskyttede oprindelsesbetegnelse Naoussa (PDO Naoussa), der afspejler de frodige og varierede vinmarker i Naoussa, tager sit navn fra den eponymiske by, selv om flere andre kommuner er omfattet af appellationen. Vinene fra BOB Naoussa er 100% Xinomavro ved lov og altid rød. Generelt er de robuste, tanniske vine i ungdommen og i stand til lang aldring. De er de mest fulde af Xinomavro-appellationerne og tilbyder et blændende udseende af aromatisk kompleksitet, der spænder spektret af sortens aromatiske potentiale.

De frodige og varierede vinmarker i Naoussa sidder mellem 150 og 450 m højde og modtager tilstrækkelig nedbør i de fleste årganger for at gøre vanding unødvendig. Detaljeret jordbundsanalyse er udført, hvilket afslører væsentlige forskelle inden for regionen og mindst 25 forskellige jordtyper (heraf 5 hovedkategorier er etableret). De forskellige udtryk for de frodige og varierede vinmarker i Naoussa, der opstår i disse delområder, er allerede velkendte for producenterne i Naoussa, og diskussioner om officielt anerkendelse af dem er undervejs, men i øjeblikket er det mere tanniske udtryk for vinene fra kommunen Gastra, Trilofos blødhed eller for eksempel friskhed og parfume af Yiannakohori forbliver dyb insiderens viden.

ALPHA ESTATE

ALPHA E liggstateer i den nordvestlige del af Grækenland, Amyndeon, Florina regionen. Alpha Estate blev grundlagt i 1997 af den erfarne vingårdsmand Makis Mavridis og kemologenolog Angelos Iatridis, som efter mange års erfaring på forskellige steder i Grækenland valgte Amyndeon-regionen til at lave sin egen vin.

Menneskelig faktor er uundværlig for udtrykket af alle elementer, yndefulde tilbydes af det unikke økosystem i den enkelte blok, privatejet 75ha vingård i produktionen af ​​vores vine. Hovedtræk ved vores arbejde er '' sjælen '' af de mennesker, der bidrager hver dag til denne drøm. Respekt for naturen kombineret med høj kvalitet og dybt miljøvenlig vækstpraksis og typiske egenskaber hos de producerede vine er mulige med gennemførelsen af ​​milde, bæredygtige integrerede vinavl og vinfremstillingspraksis baseret på de seneste internationale standarder. Professionel knowhow, erfaring og holdets indsats gennem alle stadier af produktion og markedsføring er nødvendige betingelser for det ønskelige resultat, vine afseglet under Alpha Estate label.

Priser og Medaljer

90 points. Robert Parker. The Wine Advocate

93 points. Robert Parker. The Wine Advocate

17,5+ points. Jancis Robinson

94 points. James Halliday. The Australian

Video ALPHA ESTATE

https://vimeo.com/15186711

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Alpha Xinomavro Reserve Græsk rødvin

Alpha Xinomavro Reserve Græsk rødvin

Beskrivelse: Lys mørk rubinfarve. Kompleks næse med typisk buket soltørrede tomater,, jordbær, mørk kirsebær, lakrids og krydderier. Fuld krop, med rig frugtdybde, brombær, blommer, urteagtige noter og egetræ på bagsiden. Massive, fløjlsomme tanniner og lang eftersmag med vedholdende aromaer. 

"Mario's favorit"

Kunder, der købte denne vare, købte også