Om Akropolis-Wineshop.dk - En eksklusiv vinhandel med græske top-vine

✉️ Send os en e-mail  KONTAKT OS→ Eller ring 71552112

Vinsmagning med lækker græsk pikilia (græsk tapas).

GÅ TIL AKROPOLIS RESTAURANT→

Det hele startede med et nyt menu-kort på Restaurant Akropolis

Mød ejeren på Restaurant Akropolis, som kombinerer dansk hygge med autentisk græsk mad og i særdeleshed græsk vin.

På Restaurant Akropolis er der sket en del ændringer i de sidste år, og fra oktober 2017 måned lanceredes et helt nyt menukort, med masser af autentiske græske retter, og masser af spændende græske vine - sidste skud på stammen sidder du med her, Akropolis-Wineshop.dk, som åbnede i maj 2018

Ejeren på Restaurant Akropolis fortæller her om sin rejse fra ganske ung mand i køkkenet på ferieøen Kos, til i dag at kombinere dansk hygge med græsk passion for mad og vin i Odder.

Græske Marios Stegaru overtog i foråret 2016 Restaurant Akropolis i Odder, efter at have været forpagter selv samme sted godt et års tid forinden. Som forpagter var han bundet af et fast koncept og menukort, da ejeren også drev en restaurant i Hinnerup. Marios brænder for god kvalitet, og det autentiske græske køkken, og havde svært ved at skulle indordne sig under andres normer. Med kone og børn, som var faldet godt til i Odder, fandt han sig selv i en låst situation, men heldigvis kom muligheden for at overtage Akropolis helt og aldeles i foråret 2016. Nu er tiden så kommet til at lancere et nyt spændende menukort med masser af Marios autentiske græske retter og også et stort vinkort med græsk vin – nok Østjyllands største vinkort med græsk vin.

Marios Stegaru har sin store erfaring fra flere græske køkkener, hvor han som ganske ung 14-årig knægt rejste fra familien i det græske fastland til ferieøen Kos. Marios kommer fra en familie med både græske og rumænske rødder, en rumænsk far og en græsk mor, så som barn har han boet både i Rumænien og i Grækenland. Det er dog i Grækenland han stået i lære som kok, og tilegnet sig al sin ekspertise om græske vine og det græske køkken, ligesom det er Grækenland han opfatter som sit fædreland.

I gennem 4 år fra han var 14 år, var det Kos der var arbejdspladsen om sommeren, hvor han bl.a. var i hård lære hos en af de store græske chefs på Restaurant Kos Avli, og sommer-jobsene har også senere bragt ham til bl.a. Mykonos, Athen. 

Hjemme på fastlandet i Grækenland møder han sin rumænske kone, som han i dag er gift med, og har 2 børn med - den yngste er født her i Odder. Ringen er sluttet – ligesom han selv kommer fra en græsk-rumænsk familie, skaber han nu sin egen græsk-rumænske familie.

Med en god solid kokkeerfaring i bagagen rejser Marios i 2007 til Tyskland, hvor han får job i forskellige køkkener på græske restauranter, først hos Restaurant Metaxa i Bamberg. Efter Bamberg går turen til Wurzburg på den græske Restaurant Delfi i 2008, og i 2010 kokkererer Mario i Berlin på den kendte kæmpestore græske Restaurant Syrtaki. 

I 2012 kom Marios til Danmark – men hvordan nu det? ”Jo”, siger Marios, ”jeg googlede efter græske gourmet-restauranter i Nordeuropa, og fandt Restaurant Minos i Risskov. Så ringede jeg da bare til dem, og talte med dem på græsk, for en græsk gourmet-restaurant måtte da have græsk køkkenchef!” Det havde de, og der aftaltes i telefonen at Marios skulle komme et par dage efter. På Restaurant Minos, senere Manolis, arbejdede Marios i 3-4 år, som i øvrigt fik 4 stjerner af Jyllandspostens anmelder. ”Havde kaffen ikke været lunken, havde vi fået alle 5 stjerner”, griner Marioss, ”for det var mig der lavede maden, ikke kaffen!”

I vinteren 2013 søger han nye udfordringer som køkkenchef hos en nystartet græsk restaurant i Hinnerup, hvor han bl.a. oplærer personalet, og det er netop ejeren af denne restaurant, som tilkøber restauranten i Odder, som Marios senere overtager. Marios har faktisk drevet Restaurant Akropolis i Odder siden sommeren 2014, først som køkkenchef, så som forpagter og altså nu som ejer.

Marios Stegaru var ved at revne af både stolthed og spænding, over hvordan mon hans kunder i Odder vil tage imod det nye vin- og menukort, for alle sejl er sat til for at have det bedste af det bedste. Og som han selv siger;

”På Akropolis kombinerer vi den danske hygge med den græske tradition for god mad og vin. Vi laver al maden fra bunden af friske råvarer, og så skal vi da have græsk vin til – det har været lidt af en opgave at få så meget forskellig græsk vin til Danmark. Vi tilbyder nu græsk vin på glas og karaffel, og også finere græske vine på flaske.” 

Det nye menukort lanceredes i oktober 2017, og indeholder nu side op og side ned med nye autentiske græske retter til yderst rimelige priser, gamle kendinge, nye ovn- og gryderetter, og spændende nye fiskeretter. 

Marios Stegaru fra Restaurant Akropolis har oplevet stor interesse for de græske vine han serverer i restauranten, og tager nu skridtet fuldt ud med importere vin, og åbne web-shoppen Akropolis-Wineshop.dk specialiseret i græsk vin. Her er der mulighed for at shoppe græsk kvalitetsvin græsk vin online, og bor man i området, kan man selvfølgelig spare fragten ved at afhente i restauranten.

”Jeg kan mærke at der er stor interesse for anderledes vin, som græsk vin jo er, og mange har efterspurgt, at kunne købe vinen med hjem - så nu tilbyder vi græsk kvalitetsvin til Danmarks bedste priser  Y A M A S!"  siger Marios Stegaru. 

Mange kender nok græske hvidvine og rødvine fra ferier i Grækenland men græske vine er meget mere end retsina. Grækenland har igennem århundreder udviklet og produceret kvalitetsvine, som vi aldrig eller yderst sjældent finder i de danske supermarkeder eller på restauranter, og på Akropolis-Wineshop.dk kan du gå på opdagelse i spændende velsmagende vine fra bedste producenter og vinhuse i Grækenland.

Variationerne af vine er store. Vinproducenternes produktionsmetoder er forskelige, ligesom jordarter, mikroklima og druesorter, og dermed selvfølgelig kvalitet og pris. 

Prøv og smag en græsk top-vin fra Akropolis-wineshop.dk!

NYD GRÆSKE TOPVINE!

FB_IMG_1530966425958[1].jpg